Implantaten – Tandartspraktijk koninginneweg150 – Amsterdam Oud-Zuid

Implantaten

Implantaten

Het verlies van een tand kan diverse oorzaken hebben: een ongeluk tijdens het sporten, een gevolg van een ziekte, dan wel cariës of parodontitis. Het kwijtraken van een of meerdere tanden is erg vervelend. Tanden hebben namelijk vele functies. In de eerste plaats helpen ze ons om voedsel fijn te malen en zorgen ze voor een goede articulatie tijdens het spreken. Tanden helpen echter ook om te zorgen dat het kaakbot niet wordt afgebroken en ze zijn een belangrijk onderdeel van een harmonische gezichtsuitdrukking. Gezonde en mooie tanden geven veel levenskwaliteit en beïnvloeden iemands eigenwaarde en uitstraling naar buiten op een positieve manier.

Waarom een implantaat?

Veel mensen die een tand kwijt zijn, kiezen tegenwoordig voor implantaten. Implantaten vervangen de natuurlijke wortel van een tand, zowel qua vorm als qua functie. Het kaakbot groeit stevig rondom het implantaat vast. Bovendien stimuleert een implantaat het kaakbot. Tijdens het kauwen geven implantaten, net als natuurlijke tanden, groei-impulsen door aan het kaakbot. Dit is een belangrijke factor voor het behoud van het kaakbot op lange termijn.

Plaatsing van de implantaat:

Implantaten worden geplaatst door onze gespecialiseerde tandarts-implantologen, zij hebben inmiddels jarenlange ervaring. De implantaten zijn gemaakt van zuiver titanium en wordt door ons lichaam goed verdragen. Door de huidige moderne behandelmethodes verloopt de ingreep zo aangenaam en soepel mogelijk. Al op het moment dat de implantaat wordt geplaatst, ontstaat er een stabiele verbinding met het bot. In de weken na de implantatie hechten de cellen zich vervolgens van alle kanten aan het implantaatoppervlak.

Een verantwoorde keuze:

Wij werken uitsluitend met de beste producten op het gebied van Implantologie. De implantaten worden ontwikkeld en geproduceerd volgens de nieuwste technologie en wetenschappelijk onderzoek en voldoen aan alle betreffende medisch-technische normen.

Kosten/vergoeding:

Implantaten of een kunstgebit op implantaten worden vaak vanuit de basisverzekering vergoedt bij een ernstige ontwikkelstoornis of groeistoornis. Voldoet u niet aan deze eisen? Dan kan u bij sommige verzekeraars vergoeding krijgen bij een aanvullende verzekering. Let op dat dit niet altijd het gehele bedrag is voor het plaatsen van een implantaat. Het is verstandig om uit te rekenen of een aanvullende verzekering in uw situatie handig is. Wij helpen u graag bij het opstellen van een persoonlijke begroting.