Kronen – Tandartspraktijk koninginneweg150 – Amsterdam Oud-Zuid

Kronen

Kronen

Wij maken onze kronen met de CEREC-methode. CEREC is een revolutie in de tandheelkunde.
Het combineert state-of-the-art technologie en patiƫntvriendelijkheid en is zeer breed toepasbaar.
Cerec staat voor Ceramic Reconstruction en houdt in gebitreconstructies met gebruikmaking van hoogwaardig keramisch materiaal. Of het nu gaat om een vulling, een kroon, een brug of een esthetische correctie, CEREC is de beste oplossing.
Het keramische materiaal is leverbaar in een breed spectrum van tandkleuren, waardoor de restauratie niet te onderscheiden is van de overige natuurlijke tanden. Het materiaal is duurzaam en gaat zeer lang mee.

De CEREC-behandeling:

Door enerzijds lichaamsvriendelijke eigenschappen en anderzijds de ongekende accuratesse van de computergestuurde reconstructie kan de tandheelkundige ingreep tot een minimum beperkt blijven. U heeft al een nieuwe kroon in slechts 1,5 uur, onplezierige handelingen als meerdere verdovingen en pasta-afdrukken zijn niet meer nodig. Mede door gebruikmaking van de 3-dimensionale weergaven van het te restaureren object en van de directe omgeving kan de restauratie (het design) met precisie worden afgestemd, waardoor het perfect zit en aanvoelt.

In het kort betekent de CEREC-methode een mooie en natuurgetrouwe reconstructie in een aangename en korte behandeling.

Vergoeding/kosten:

CEREC kronen worden niet vanuit de basisverzekering vergoedt. Vanuit een aanvullende verzekering is het wel mogelijk om dekking te krijgen voor deze behandeling. Wij raden u aan om daarbij goed de polisvoorwaarden door te nemen. Verzekeraars hanteren namelijk verschillende dekkingsgraden voor deze behandeling. Wij helpen u graag met het opstellen van een persoonlijke begroting.