Vulling – Tandartspraktijk koninginneweg150 – Amsterdam Oud-Zuid

Vulling

Vulling

Wanneer een vulling?

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de functie.

Doet de behandeling pijn?

De behandeling zelf is niet pijnlijk. Meestal geven wij u een kleine verdoving waardoor u niets van de behandeling merkt. Na het vullen kunt u soms pijnklachten hebben. Dit komt doordat een tand of kies uit levend materiaal bestaat. Het boren in een tand of kies maakt in feite een tandbeenwond die enige tijd nodig heeft om te genezen. De klachten zullen in de loop van de tijd afnemen. Indien de klachten verergeren moet u contact opnemen met uw tandarts.

Materiaal:

Wij maken onze vullingen alleen van wit composiet. Composietvullingen (witte vullingen) zien er natuurlijker uit doordat de kleur kan worden aangepast aan de kleur van de omliggende tanden. Composiet is niet altijd geschikt voor grote vullingen, aangezien composietvullingen op lange termijn minder goed bestand zijn tegen slijtage of barsten. Bovendien kan een composietvulling verkleuren door het gebruik van koffie, thee of tabak. Composietvullingen gaan, bij een goede mondverzorging, gemiddeld drie tot tien jaar mee.

Kosten/vergoeding:

Tot uw 18e jaar krijgt u de kosten van het vullen van een gaatje volledig vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Bent u 18 jaar of ouder, dan dient u een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten om deze kosten vergoed te krijgen. Afhankelijk van de verzekeringsvoorwaarden van de verzekeraar, krijgt u een bepaald percentage van de kosten vergoed tot een bepaald maximumbedrag per jaar. Indien gewenst, maken wij een persoonlijke begroting.